over ons2019-07-25T13:28:31+01:00

Even voorstellen

De praktijk bestaat uit twee logopedisten. Wij volgen geregeld Post- HBO cursussen zodat ons logopedisch handelen van een hoge kwaliteit blijft en u het beste resultaat boekt. Daarnaast hebben wij maandelijks overleg met elkaar. Hierbinnen is ruimte voor casuïstiek en worden kwaliteitsbevorderingen besproken.

Naast de overleggen bij Sprekend Zuidhorn zijn de logopedisten beide lid van een kwaliteitskring waarvan Berber voorzitter is en Arjenne kwaliteitskringbegeleider. De kwaliteitskring bestaat uit meerdere logopedisten werkzaam in de vrije vestiging en in het onderwijs. Aan bod komen meerdere logopedische thema’s om onze logopedische vaardigheden te verbeteren.
Daarnaast is Berber lid van de kwaliteitskring VBVC (Vroegbehandeling Voeding en Communicatie). Waarbij onderwerpen met betrekking tot prelogopedie aan de orde komen.

beeldmerk_en_logopedistkwaliteitsregister

Berber Feikens- Gorter

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen en ben daarna gaan werken binnen de vrije vestiging (logopediepraktijk).
Als allround logopedist behandel ik alle logopedische problemen bij zowel kinderen als volwassenen. Tijdens de behandeling staat de hulpvraag van de cliënt centraal. Door middel van heldere communicatie en een veilige omgeving probeer ik de hulpvraag zo optimaal mogelijk te beantwoorden. Daarbij vind ik samenwerking met betrokken disciplines (artsen, scholen, begeleiders e.d.) rondom de cliënt erg belangrijk.

In 2011 heb ik mij gespecialiseerd tot preverbaal therapeut. Ik werk met baby’s en jonge kinderen met voedingsproblemen en jonge kinderen met problemen in de beginnende communicatie. Daarnaast heb ik een grote affiniteit met het behandelen van kinderen met Downsydroom en kinderen met een autismespectrumstoornis. Om deze behandelingen te laten slagen heb ik in het voorjaar van 2018 de cursus Logopedie bij Downsyndroom en NmG (Nederlands met gebaren) gevolgd.

Arjenne Hellinga- de Jong

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen en ben daarna gaan werken binnen de vrije vestiging (logopediepraktijk).
Als logopedist werk ik samen met de cliënt aan de hulpvraag. Om hier op een heldere en doelgerichte manier aan te werken geeft mij veel voldoening.

Ik ben opgeleid als allround logopedist en zie binnen de vrije vestiging alle leeftijden en problematieken voorbij komen. Naast het behandelen van veel voorkomende spraak- taalproblemen bij kinderen heb ik ervaring in de behandeling van afwijkende mondgewoonten (kaakklachten, afwijkend slikken) middels oromyofunctionele therapie. Daarnaast heb ik affiniteit met het behandelen van volwassenen met niet aangeboren hersenletsel, progressieve aandoeningen (COPD, MS, ALS) en hoofd-halsoncologie.

Wilt u uw situatie bespreken?

Neem contact op